Over ons

VOKOMOKUM is een voedsel kollektief (‘voko’) in Amsterdam. Door samen te werken komen leden op een sociale manier aan goede producten van transparante bronnen voor eerlijke prijzen. Alles biologisch en vegetarisch.

spruitjes    schorseneren

Vokomokum is een groeiend collectief van uiteenlopende mensen die op een eerlijke en sociale manier aan hun eten willen komen. Door te handelen in het belang van het geheel kan iedereen genieten van goed eten tegen bijna groothandelprijzen terwijl we een gezonde, duurzame samenleving nastreven. Geïnspireerd door het model van Park Slope Food Coop in New York, werkt Vokomokum met de tijd en talenten van onze leden: om de maand een paar uur. Orders worden maandelijks geplaatst en ophaaldagen zijn de laatste vrijdag van de maand bij Plantagedok. Vokomokum is geen online winkel – het is een werkers kollektief en een gemeenschap. Wij steunen duurzame landbouw, houden van lokale bronnen, willen afval voorkomen en zetten ons in voor een gezonde, vitale gemeenschap.

DSC_7513DSC_7504

Wat kun je van het lidmaatschap bij Vokomokum verwachten?

Goede kwaliteit biologische en vegetarische producten voor bijna groothandelsprijzen. Een nieuw sociaal netwerk van mensen met verschillende achtergronden en uiteenlopende vaardigheden.

Alleen leden kunnen bestellen. Om lid te worden dien je eerst een oriëntatiebijeenkomst bij te wonen. Deze vinden plaats op de laatste vrijdag van de maand op Plantagedoklaan 8 (zie hier rechts bij ‘Upcoming Dates’). Het niet-restitueerbare lidmaatschapsgeld [€10 per volwassene per huishouden, max €50] plus €5 statiegeld voor verskrat zal bij de eerste bestelling die je plaatst bijgeschreven worden. Voor- en na de oriëntatiebijeenkomst heb je de kans om te zien hoe het allemaal werkt, kun je andere leden ontmoeten en de producten bekijken.

Wegens de zeer beperkte opslagruimte dienen leden hun bestelling ook echt op de afhaaldag op te halen of door iemand anders te laten ophalen.
Orders worden in bulk geplaatst – dat betekend soms dat niet alle producten worden geleverd als er te weinig van wordt besteld.

Alle leden voegen zich bij een werkgroep en draaien om de maand een dienst zodat het werk gelijk over alle leden verdeeld wordt en iedereen vertrouwd raakt met de werkwijze van de co-op. Buiten de afhaaldagen zijn leden ook behulpzaam met IT kennis, met het vinden van meer (lokale) biologische leveranciers, met hulp bij de administratie enz.

food