Voom April 2022

Voedselpark Amsterdam, ‘Ooit aten we dieren’ boekrecensie, Overzicht van ALV, Waterkers-couscoussalade met gebakken radijs recep, Aankomende evenementen

Posted in Zine | Leave a comment

Taste before you waste!

Taste Before You Waste is een stichting, gevestigd in Amsterdam, die workshops geeft in de ruimte van Vokomokum. Leuk weetje: de oprichter was ook het eerste lid van Vokomokum! Hun missie is om voedselverspilling door consumenten te verminderen door burgers te voorzien van inspiratie, kennis en mogelijkheden voor verantwoorde en afvalvrije consumptie. Ze creëren een gastvrije internationale gemeenschap van foodies door het organiseren van evenementen op donatiebasis, zoals Food-cycle Markets, Wasteless Dinner en educatieve workshops (bijvoorbeeld: leren fermenteren). Taste Before You Waste draagt bij tot een sociale beweging die ijvert voor een eerlijker en duurzamer voedselsysteem. Een perfecte match voor de leden van Vokomokum!

Workshops

Met voedseloverschotten van hun partnerwinkels in de Javastraat, die anders weggegooid zouden zijn, presenteren de professionele koks en voedselambassadeurs de meest milieubewuste, gezonde, lekkere, veganistische keuze voor je borrel met vrienden en de buurt. Het is een geweldige manier om andere Voko leden te ontmoeten en samen te eten.

Vrijwilligerswerk

Om de workshops draaiende te houden, de food-cycle markten en andere evenementen te organiseren heeft Taste before you
waste vrijwilligers nodig. Als je geïnteresseerd bent om meer te leren over hoe je je voedsel niet moet verspillen, kun je je op hun website aanmelden. Wil je de kans grijpen om terug te geven aan de gemeenschap en verandering te creëren? Ga eens naar een evenement van Taste before you waste. Een leuke avond gegarandeerd.

Posted in Zine | Leave a comment

Voom Januari 2022

  • De magie van paddestoelen
  • Tasty deep dives: “Ik eet eetcultuur” nieuwe aflevering
  • Sfyn
  • Recept oesterzwammen!
  • Oesterzwambitterballen
  • Mediamatic
Posted in Zine | Leave a comment

Voom November 2021

Tuinderij de Knotwilg, Taste before you waste, Events en tips, Recepten

Posted in Zine | Leave a comment

Voom September 2021

Red de bijen, Verpakkingsvrij winkelen, Podcast: tasty deep dives, Een boekentip: de ark van de smaak

Posted in Zine | Leave a comment

Voom Juni 2021

Lutkemeer, De Nourishing Garden, “Zorgboerderij ons verlangen, Jerrycans

Posted in Zine | Leave a comment

Tuinbonensalade met ingelegde citroen

lemons
Tuinbonensalade met ingelegde citroen
vegetarisch bijgerecht, 4 personen

 

2 kilo tuinbonen in de dop
3 el olijfolie
1 cm schil van ingelegde zoute citroen (Turkse winkels), in flinterdunne reepjes
50 g (liefst Taggio) olijven
1 klein uitje, in flinterdunne ringen
enkele blaadjes groen (bv rucola)
50 g feta, verbrokkeld
Breek de peulen uit de schil en neem de bonen eruit. Kook de bonen 2-3 minuten in ruim kokend water en laat ze daarna uitlekken in een zeef. Schep de warme bonen om met de olie en citroenschil, breng met zout en peper op smaak. Bestrooi de bonen met olijven, ui, bladgroen en feta.
Bereiden 10 minuten (exclusief doppen)

 

Recept: Fiona Ivanov
Foto: Andrei Tchernikov
Posted in Zine | 1 Comment